Skiskytterenes «mimredag» på Fjord’n senter i dag!

07.12.2018 på 08:46

Fredag 7. desember blir det rikelig med anledning til å mimre om våre lokale skiskyttere. Disse var i aller høyeste grad var med på å prege skiskyttersporten i en lang periode fra 1990-tallet og utover.

Det var pappa Knut Skjelbreid som ble den første som presterte på et habilt nivå, både i skiskyting og i den beslektede disiplinen, feltskyting på ski.

Men det var likevel døtrene Ann-Elen og Liv Grete som for alvor satte Hålandsdalen på verdenskartet. Ann-Elens sprintgull i junior-VM i 1991, var Norges første junior-gull på kvinnesiden. Det skulle bli starten på en epoke der veslesøster Liv Grete etter hvert skulle ta kampen opp med både Ann-Elen og toppløpere fra hele verden.

I løpet av årene som fulgte, ble Hålandsdalen ved flere anledninger sentrum for begivenhetene for nasjonal og internasjonal presse. For å holde oss til det sportslige, tar vi i denne omgang med at jentene fra Hålandsdalen var med på å vinne Norges tre første OL-medaljer i skiskyting på kvinnesiden.

Den første fredagen i desember, vil forfatteren av Våre Skiskyttere, Viktor Storsveen, være til stede i Fjord’n Senter for å signere bøker og mimre om den 60-årige skiskytterhistorien sammen med lokalbefolkningen.

Av hver solgte bok vil 100 kroner gå til Hålandsdal IL og arbeidet med dagens mange dyktige løpere. I tillegg blir tre bøker gitt til premiering i renn der laget står som arrangør.

Bilde 1: Forfatter Viktor Storsveen med boka Våre Skiskyttere, historien om norsk skiskyting gjennom 60 år.

Bilde 2: Liv Grete Skjelbreid på pallen for aller første gang. Det skjedde i Anterselva like før OL i 1998.